woensdag 24 november 2010

studenten porren scholieren aan

Dit is een project van de KHLeuven om studenten te helpen. Deze studenten hebben een stage opdracht om leerlingen te helpen van het 6de jaar. Ze willen dit project uitvoeren in drie scholen; Ka Redingenhof (Leuven), Miniemeninstituut(Leuven) en De Ring(Leuven). Ze gaan ervoor zorgen dat de leerlingen een kans krijgen om te slagen. De studenten helpen de leerlingen met hun gip en huiswerk. Daardoor steunen ze de leerlingen en gaan ze meer inzich zelf geloven. De studenten van het KHL komen iedere dinsdag om de jongeren te begeleiden. De resultaten van dit project waren steeds positief.

Bron; Het Nieuwsblad

dinsdag 9 november 2010

Bereid je voor op het ergste

Nergens is een uitweg te vinden. Bij het schijnsel van een granaat probeer ik over de weilanden te kijken. ze zien eruit als een woelige zee; de steekvlammen van de projectielen springen als fonteinen eruit op.het is onmogelijk, dat iemand daar doorheen zou kunnen. het bos wordt met de grond gelijk gemaakt; het wordt kapot gestampt, uit elkaar gerukt, in stukken gescheurd.we moeten hier op het kerkhof blijven

 

Biografie

Op weg naar school werd de Oostenrijkse Natascha Kampusch ontvoerd. Acht jaar later schokte haar verhaal de hele wereld.

Op 23 augustus om 12.53 uur vlucht een bleke jonge vrouw haar vrijheid tegemoet. Dit is het moment waar de 18-jarige Natascha Kampusch op heeft gewacht sinds de dag dat ze als 10-jarig meisje op weg naar school werd ontvoerd. Na 8 jaar gevangenschap in een onopvallend Oostenrijks rijtjeshuis, schokt en verbijstert haar verhaal de hele wereld. Hoe overleefde zij een jeugd opgesloten in een kelder? Wat voor jonge vrouw was daaruit tevoorschijn gekomen? Wat voor man was Wolfgang Priklopil, haar ontvoerder die nog diezelfde avond van de ontsnapping voor de trein sprong? En wat had hij van Natascha gevergd?


woensdag 6 oktober 2010

Welkom

Julie Houtevelts
KA Redingenhof
Dit een project van Nederlands
Veel leesplezier